خواص ذرت

ذرت یکی از محبوب ترین دانه های غلات در جهان است. این گیاه، بومی آمریکای مرکزی است، اما در انواع بی شماری در سراسر دنیا پرورش می یابد.  پاپ کورن و ذرت شیرین انواع مختلفی از این ماده هستند که مصرف آن ها بسیار رایج است اما محصولات ذرت تصفیه شده نیز به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. دانه ذرت از خوراکی های حاوی فیبر و بسیاری از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها است. ذرت، به طور معمول زرد رنگ است اما انواع مختلف آن در رنگ های  قرمز، نارنجی، بنفش، آبی، سفید و سیاه نیز وجود دارند. برای آشنایی با خواص ذرت با کارشناسان مجله سلامت ماه همراه باشید.

مهمترین خواص ذرت برای بدن و سلامت

ذرت، نه تنها کالری لازم برای انجام فعالیت های روزانه را فراهم می کند، بلکه منبعی غنی از انواع ویتامین های آ، ب، ای و بسیاری از مواد معدنی نیز هست. فیبر فراوان موجود در این ماده غذایی از بروز مشکلات گوارشی نظیر یبوست جلوگیری کرده و آنتی اکسیدان های موجود در آن نیز در مبارزه با سرطان و همچنین پیشگیری از آلزایمر نقش دارند. از مهم ترین خواص ذرت که از نظر کارشناسان تغذیه بسیار مورد توجه قرار گرفته شامل مواردی است که در ادامه می آید.

کاهش خطر کم خونی از خواص ذرت

 ذرت، منبعی سرشار از ویتامین ب12، اسید فولیک و آهن است که به ساخت گلبول های قرمز در بدن کمک می کند. همچنین، با تامین مقادیر کافی از مواد مغذی مورد نیاز برای تولید گلبول های قرمز تازه، به کاهش خطر کم خونی نیز کمک خواهد کرد.  یک فنجان ذرت خام حاوی 125 واحد کالری، 27 گرم کربوهیدرات، 4 گرم پروتئین، 9 گرم قند، 2 گرم چربی و 75 میلی گرم آهن است پس پیشگیری از ابتلا به بیماری کم خونی یا آنمی از مهم ترین خواص ذرت محسوب می شود.

ذرت تقویت کننده و انرژی زا

اگر ورزشکار هستید یا دوست دارید انرژی بیشتری داشته باشید، از خواص ذرت غافل نشده و  سعی کنید ذرت بیشتری را در وعده های غذایی خود بگنجانید. ذرت، حاوی کربوهیدرات پیچیده ای است که با سرعت کمتری هضم می شود و به نوبه خود انرژی بیشتری را برای مدت زمان طولانی تر فراهم می کند. یک فنجان ذرت، حدود 29 گرم کربوهیدرات دارد که نه تنها برای بدن انرژی زا است بلکه به بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی نیز کمک می کند.

کمک به افزایش وزن با خوردن ذرت

یکی از خواص ذرت ، کمک به افزایش وزن است. اگر کم وزن هستید و پیدا کردن روش هایی برای افزایش وزن برایتان دشوار است، ذرت می تواند به کمک شما بیاید. با اضافه کردن این ماده غذایی سالم به رژیم غذایی خود می توانید به راحتی چند کیلوگرم به وزن خود بیفزایید. مصرف تنقلات و چربی های مضر، تنها در طولانی مدت، شما را به مشکلات دیگر سلامتی مبتلا خواهند کرد پس با مصرف ذرت، نه تنها کالری مناسبی را دریافت می کنید، بلکه از میزان زیادی فیبر و ویتامین های ضروری نیز بهره مند خواهید شد.

ذرت کاهنده قند خون و کلسترول

روغن ذرت و ذرت شیرین باعث افزایش جریان خون، کاهش جذب کلسترول و تنظیم انسولین می شوند. به همین علت، این مواد غذایی، یک انتخاب عالی برای افراد مبتلا به دیابت و کلسترول بالا محسوب می شوند. از مهم ترین خواص ذرت ، داشتن میزان بالایی از آنتی اکسیدان است.

ذرت هم چنین انرژی بالایی داشته و حاوی مواد مغذی فراوانی چون ویتامین ب1، ویتامین ب5 و ویتامین ث است که در مبارزه با بیماری ها و ساخت سلول های جدید موثر است. فیبر بالای موجود در آن نیز به کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت و نیز کاهش کلسترول خون کمک می کند.

خواص ذرت برای دوران بارداری

خواص ذرت برای دوران بارداری

یکی دیگر از خواص ذرت ، فواید و ارزش غذایی بی نظیر آن در دوران بارداری هم برای مادر و هم برای نوزاد است. این ماده غذایی، سرشار از اسید فولیک بوده و هم چنین حاوی زیگزانتین و اسید پاتوژنیک است که خطر نقایص هنگام تولد در کودک را کاهش می دهد. این فواید میتوانند کودک را از انحطاط ماهیچه ها و مشکلات فیزیولوژیکی محافظت کنند. ذرت، به دلیل داشتن فیبر زیاد، یبوست، که یکی از نگرانی های شایع مادران باردار است را نیز کاهش می دهد.

حفظ سلامت پوست

ذرت حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند ویتامین ث و لیکوپن است که باعث افزایش تولید کلاژن شده، موجب جوانسازی و شادابی پوست می شود  و از آسیب رادیکال های آزاد شده به وسیله اشعه ماوراء بنفش جلوگیری می کنند. علاوه بر مصرف خوراکی، می توان بسیاری از محصولات آن مانند روغن ذرت و نشاسته ذرت را به طور مستقیم بر روی پوست بمالید.

این ماده اغلب به عنوان یکی از مواد مهم در تولید بسیاری از محصولات آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد و  بنابراین، می توانید به روش های مختلف از خواص ذرت ، بهره مند شوید. آن را تفت داده و به وعده های غذایی خود اضافه کنید یا از آن در تهیه سوپ استفاده کرده یا کباب کرده و از طعم دلپذیر آن لذت ببرید.

کاهش التهاب با مصرف ذرت

یکی دیگر از مهم ترین خواص ذرت ، کمک به کاهش التهابات در بدن است. التهاب، واکنش بدن به تهدیداتی مانند پاتوژن ها، رادیکال های آزاد، فلزات سنگین، مواد سمی، مصرف بیش از حد یا کمبود محرک های خارجی و سایر فشارهای فیزیولوژیکی نامطلوب است. پروتئین ها و فیتوشیمیایی های موجود در بخش های مختلف ذرت از بدن در برابر عوامل به وجود آورنده التهاب محافظت می کنند. گلوتن، یکی از این پروتئین هاست.

همچنین فلاونوئید هایی مانند کورستین، نارینوژنین و لوتئین به همراه آنتوسیانین ها در ذرت مانع از فعال شدن چندین ژن ضد التهابی و مکانیسم های سلولی برای ایجاد التهاب در بدن می شوند.

خاصیت ذرت برای بهبود بینایی

لوتئین و زیگزانتین، دو کاروتنوئید هستند که نقش مهمی در رشد بینایی دارند. کمبود این کاروتنوئیدها باعث ابتلا به آب مروارید، دژنراسیون ماکولا و اختلالات چشمی مرتبط با سن می شود. اگر می خواهید از عینک زدن در امان بمانید، ذرت تازه را در رژیم غذایی خود جای داده یا از آن در پخت مواد غذایی روزانه خود استفاده کنید.

پیشگیری از هموروئید از خواص ذرت

یک فنجان ذرت می تواند 18.4 درصد از نیاز روزانه بدن به فیبر را تامین کند. این امر در کاهش مشکلات گوارشی مانند یبوست و بواسیر و همچنین کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ به این علت که ذرت یک غلات کامل است، موثر است. فیبر، باعث افزایش حجم و نرم شدن مدفوع و در نتیجه کاهش فشار بر فرد، می شود و این فرآیند با تحریک حرکات پریستالتیک ( حرکات لوله گوارش ) و تولید آب معده و صفرا انجام خواهد شد. جلوگیری از ایجاد هموروئید، یکی از مهم ترین خواص ذرت به حساب می آید.

تاثیر ذرت در رشد بدن

یکی از خواص ذرت ، داشتن ترکیبات ویتامین ب نظیر تیامین و نیاسین است. تیامین برای حفظ سلامت دستگاه عصبی و عملکرد شناختی ضروری است و کمبود نیاسین منجر به بیماری پلاگر می شود. این بیماری که با اسهال، زوال عقل و درماتیت مشخص می شود، معمولاً در افرادی که سوء تغذیه دارند، مشاهده می شود. ذرت، هم چنین منبع خوبی از اسید پانتوتنیک است که یک ویتامین اساسی برای کربوهیدرات ها ، پروتئین و متابولیسم چربی در بدن است.

حفظ سلامت قلب با مصرف ذرت

حفظ سلامت قلب با مصرف ذرت

روغن ذرت دارای خواص آتروژنیکی است که بر میزان کلسترول تاثیر گذاشته و از بروز انواع بیماری های قلبی عروقی پیشگیری می کند. مصرف روغن ذرت یکی از بهترین راه ها برای بهبود قلب است، زیرا این روغن دارای یک ترکیب اسید چرب مفید است که در بین خواص ذرت بسیار شناخته شده می باشد. این ترکیب، به اسیدهای چرب امگا 3 این اجازه را می دهد که کلسترول بد خون ( LDL ) را از بین ببرد. این امر، احتمال گرفتگی شریان ها را کاهش داده، فشار خون را پایین آورده و خطر حمله قلبی و سکته مغزی را به حداقل می رساند.

ذرت از گیاهان پرطرفداری است که اغلب به عنوان نوعی میان وعده شناخته شده و بسیار مورد مصرف قرار میگیرد، اما شاید کمتر کسی با خواص ذرت آشنایی داشته باشد. در مجله اینترنتی ماه سعی شد تا در مورد بررسی از این خواص مثل کمک به سلامت قلب، پیشگیری از بیماری دیابت و خاصیت آنتی اکسیدانی آن اشاره شود.

منابع:
[rs_post_grid cats=”39″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید