خواص انجیر

میوه ی انجیر از جمله خوراکی های سالم مختص تابستان است. اگرچه طبیعت گرمی دارد، اما به هر حال زمانی که پرسیده می شود کدام نوع کمبود ویتامین باعث افسردگی می شود؟ انجیر، طرفداران ویژه ی خود را به میدان می آورد. از جمله خواص انجیر برطرف کنندگی یبوست است، سطح کلسترول و چربی های مضر خون را پایین می آورد، عوارض ناشی از ناراحتی های گلو را کاهش می دهد، سطح فشار خون را کنترل میکند و از سرطان سینه و روده جلوگیری می کند. همچنین انجیر بر درصد کاهش احتمال مرگ با افزایش سن نیز اثر می کند. در ادامه، مقاله ای توسط مجله ماه تهیه شده که در آن به معرفی میوه ی انجیر و فواید آن می پردازیم.

خواص انجیر برای سلامتی

انجیر جزء یکی از قدیمی ترین میوه هایی است که کشف شده و قدمت آن به حدود 5000 سال پیش می رسد. انجیر را جزء گروه توت ها دسته بندی کرده اند، هر چند که شباهتی با آن ها ندارد. انجیر در رنگ های مختلفی دیده می شود، از سبز گرفته تا قرمز. انجیرهای رسیده، شیرین و خوش طعم هستند، در حالی که انجیرهای خام و نارس، حاوی مقادیری لاتکس است که ممکن است موجب بروز برخی حساسیت های پوستی شود.

انجیر را هم می توان به صورت تازه مصرف کرد و هم به صورت خشک. این ماده ی غذایی به دلیل تنوع و مغزی بودن، می تواند پایه ی اصلی انواع دسرهای تابستانه باشد. اما در اغلب نقاط جهان، انجیر را به صورت خشک شده مصرف می کنند. انجیرها یا به صورت طبیعی خشک می شوند و یا از طریق فرآیند صنعتی.

ارزش غذایی انجیر

انجیر به میوه ی کم کالری معروف است. تقریبا هر 100 گرم انجیر فقط 72 واحد کالری دارد. از دیگر ترکیبات انجیر می توان اشاره کرد به:

  • کربوهیدرات: 19 گرم
  • فیبر: 9/2گرم
  • شکر: 3/16 گرم
  • پروتئین: 7/5 گرم
  • ویتامین A: 142 واحد
  • ویتامین C: 2 میلی گرم
  • ویتامین K: 7/2 میلی گرم
  • کلسیم: 35 میلی گرم
  • منیزیم: 17 میلی گرم
  • فسفر: 14 میلی گرم
  • پتاسیم: 232 میلی گرم

ارزش غذایی انجیر

انجیر منبع غنی فیبر

  • درمان یبوست: انجیر به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی فیبر، می تواند به درمان یبوست کمک کند. در واقع فیبر موجود در انجیر، جریان آب را در روده تسهیل کرده و موجب برطرف شدن خشکی آن می شود. همان طور که گفته شد انجیر را هم می توان به صورت تازه و هم به صورت خشک مصرف کرد. اگر برای درمان یبوست قصد مصرف انجیر را دارید، بهتر است نمونه ی خشک آن را یک شب در آب خیش کرده و سپس آن را میل نمایید.
  • پیشگیری از سرطان با مصرف انجیر: سرطان سینه یا دلیل ژنتیکی دارد و یا به دلیل تغیر هورمون های بدن ایجاد می شود. نکته ی جالب این جاست که زنانی که روزانه مقادیر کافی فیبر را از طریق میو ه ها و سبزیجات دریافت می کنند، کمتر در معرض حمله ی سلول های سرطانی قرار دارند.

فیبر می تواند متابولیسم برخی از هورمون ها را بهبود بخشد. همان طور که گفته شد، انجیر یکی از منابع غنی فیبر است که موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان می شود. از دیگر فواید فیبر موجود در انجیر، پیشگیری از سرطان روده است. عدم وجود فیبر کافی در بدن، موجب می شود تا ضایعات مدفوع برای مدتی طولانی در روده ها باقی بماند و علاوه بر ایجاد عفونت، موجب می شود تا در اثر فشار وارده به دیواره های روده، پرز های آن اسیب دیده و به تدریج موجب بروز سرطان شود. فیبر کافی، موجب می شود تا روده سریعا این مواد را دفع کرده و از تجمع آن جلوگیری می کند.

  • کاهش وزن: از دیگر شگفتی های فیبر موجود در انجیر، تاثیر آن در کاهش وزن است و اصولا به افراد چاق توصیه می شود که در رژیم های غذایی خود از آن استفاده کنند.

اما از طرفی انجیر خشک را اگر با شیر خیس کرده و میل کنید، موجب چاقی می شود. یعنی افرادی که نیازمند افزایش وزن هستند، می توانند از فاوید این میوه بهره مند شوند. پس بسته به نوع نیاز خود باید میزان و نوع مصرف را تعیین کنید حتی ویتامین های موجود در انجیر گاها از راه های درمان افسردگی بر اثر کمبود ویتامین محسوب می شوند.

انجیر کلسترول خون را کاهش میدهد

یکی از خواص انجیر کاهش کلسترول خون می باشد. درمان کلسترول خون، معمولا روش های مختلفی دارد. روش های درمانی یا کمک می کند تا کلسترول حذف شود یا موجب می شود تا اسیدهای چرب از بین روند، در نتیجه کلسترول به کمترین حد ممکن برسد. انجیر به دلیل وجود مواد ژلاتینی کمک می کند تا اسیدهای چرب مضر از سطح سیستم گوارشی جمع شده و از طریق مدفوع، دفع شود. از طرف دیگر، انجیر حاوی نیتواسترول است. این ماده کمک می کند تا تاثیر گزاری داروهای مربوط به کاهش کلسترول بهبود یابد.

خواص انجیر و کنترل دیابت

اگرچه انجیر حاوی مقادیری شکر است، اما این میزان شکر در کنار فیبر موجود در آن نمی تواند برای افراد دیابتی مضر باشد. انجیر یکی از بهترین تنقلات برای دیابتی ها محسوب می شود، زیرا حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است که منجر می شود قند مورد نیاز سلول های بدن، سریع تر منتقل شود. علاوه بر این انجیر یک میان وعده ی مناسب برای افراد دیابتی است که مکررا احساس گرسنگی می کنند.

انجیر روند بهبود بیماری های گلو را سرعت می بخشد

از خواص انجیر دلیل لعاب دار بودن بافت آن می باشد که می تواند به بهبود وضعیت گلو کمک کند. این مواد لعابی هم خلط اور است و موجب می شود تا عفونت های موجود در گلو دفع شود و هم این که موجب نرمی گلو و کاهش خارش و سوزش آن می شود.

کنترل فشار خون با خواص انجیر

اغلب مردم دچار کمبود پتاسیم هستند و معمولا دریافت آن از طریق رژیم های غذایی روزانه کار آسانی نیست. از طرفی سدیم، جذب پتاسیم را با مشکل روبرو می کند و متاسفانه اغلب غذاهای فرآوری شده که در طول روز مصرف می کنیم حاوی مقادیر زیادی سدیم است. خواص انجیر می تواند این مشکل را بر طرف کند. انجیر به دلیل شیرینی، بسیار مورد علاقه ی افراد است و پتاسیم موجود در آن به راحتی جذب بدن می شود.

نکته ی قابل توجه این است که جذب پتاسیم در صورت وجود سدیم کمی مشکل است، اما به محض این که وارد بدن شد، اثر سدیم را از بین می برد. بنابراین می تواند افزایش فشار خون را در فرد کنترل کرده و تا حدی آن را کاهش دهد.

استحکام استخوان ها با انجیر

کلسیم یکی از ترکیبات مهم در سلامت و رشد استخوان و جلوگیری از پوکی استخوان است. انجیر منبع غنی از کلسیم و البته فسفر است که در شکل گیری و ترمیم استخوان های آسیب دیده بسیار موثر است. مربای انجیر یکی از فرآورده های این میوه است که می تواند نیاز شما را به کلسیم تامین کند.

[rs_post_grid cats=”43″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
نمایش نظرات (2)