کدام نوع کمبود ویتامین موجب افسردگی می شود؟

همه افراد گاهی در زندگی احساس ناراحتی، ناامیدی و پوچی دارند اما به نظرشما کمبود ویتامین موجب افسردگی می شود یا خیر؟ اغلب اوقات این احساس چند روز یا چند هفته ممکن است ادامه داشته باشد. اما تداخلی با فعالیت های روزانه ندارد. زمانی که با یک دوست، یکی از اعضای خانواده و یا یک فرد قابل اعتماد در مورد این احساس خود صحبت می کنیم، کمی از این غم و اندوه کاسته می شود. اما اگر این احساس به افسردگی تبدیل شود، گاهی چندماه یا حتی چند سال طول می کشد تا درمان شود. البته گاهی دوره ی درمان کوتاه است، اما تاثیرات آن ممکن است تا مدت ها در ذهن و روان فرد باقی بماند.

رژیم غذایی و کمبود ویتامین موجب افسردگی می شود

اگر شما به افسردگی مزمن مبتلا هستید، بیش از یک عامل، بر بروز این بیماری تاثیر گذار بوده است. (غم، بی علاقگی به کارهایی که قبلا از آن لذت می بردید، مستی وغیره) و البته یکی از مهم ترین این عوامل، کمبود برخی از مواد مغزی در بدن است. ارائه روش های درمانی از طریق رژیم غذایی، بسیار اهمیت دارد، زیرا بعضی مواقع مشاهده شده که از روش های دارویی و گفتار درمانی، پزشک به نتیجه ای نرسیده و فقط تغییر رژیم غذایی، موجب بهبود اوضاع در بیمار شده است.

رژیم غذایی و کمبود ویتامین موجب افسردگی می شود

فقط یک پزشک متخصص می تواند کمبود مواد مغذی را در بدن شما تشخیص دهد. پس، قبل از هرگونه تغییر در روند غذایی و تجویز خود سرانه ی ویتامین ها و مواد معدنی، با یک متخصص مشورت کنید. این نکته را نیز مد نظر قرار دهید که تغییر در نوع مواد غذایی مصرفی و اضافه کردن بعضی ویتامین ها و املاح به رژیم غذایی، بیش از انواع داروها می تواند تاثیر گذار باشد. حتی اگر رژیم غذایی غنی شده از مواد مغذی هم داشته باشید و از غذاهای تاره و سبزیجات به جای غذاهای فرآوری شده استفاده کنید، وضعیت روحی شما مطمئنا بهتر خواهد بود.

ویتامین های گروه ب

مصرف ویتامین های گروه ب، برای سلامت روحی و ذهنی بسیار ضرورت دارند. این ویتامین ها، محلول در آب هستند، به این معنی که در بدن ذخیره نمی شوند، پس لازم است که روزانه در رژیم غذایی گنجانده شود. ویتامین گروه ب از آن دست مواد مغذی است که با مصرف الکل، قندها، نیکوتین و کافئین، خنثی می شود. یعنی مصرف هرکدام از این مواد هم زمان با ویتامین ب، موجب از بین رفتن آن می شود.

انواع ویتامین ب

  • ویتامین ب 1 یا تیامین : ویتامین ب1، میزان قند مورد نیاز مغز را تامین می کند، کمبود آن موجب از دست رفتن انرژی مغز برای فعالیت های روزانه می شود و همین امر، انواع اختلالات روانی را در بر دارد.
  • ویتامین ب 2 یا نیاسین: کمبود ویتامین ب2 در بدن موجب بروز اختلاتی به نام Pellagra  می شود که انواع گوناگونی دارد و عصبانیت و کندی ذهن به همراه دارد.
  • ویتامین ب 5 یا pantothenic acid: کمبود این ویتامین، بسیار نادر است، اما موجب افسردگی می شود.
  • ویتامین ب6 یا pyridoxine : ویتامین ب 6، ماده ی اصلی در ساخت آمینواسید و هم چنین سروتونین، ملاتونین و دوپامین در بدن است. کمبود این ویتامین در بدن به ندرت اتفاق می افتد، اما در صورت بروز، موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش استرس و مشکلات روانی می شود.
  • ویتامین ب 12 : ماده ی اصلی سازنده گلبول های قرمز خون است. کمبود آن موجب کم خونی شده و همین کم خونی و آستانه تحمل فرد را پایین آورده و موجب عصبی شدن فرد می شود.
  • فولیک اسید: یکی از انواع زیر گروه های ویتامین ب است که مسئول تامین سلامتDNA است. کمبود آن که در اثر رژیم غذایی غلط، مصرف الکل و داروهای خاص به وجود می آید، باعث تضعیف دفاعی بدن، در نتیجه ی بروز آسان تر بیماری می شود.

ویتامین C

کمبود ویتامین C یکی از عوامل اصلی در بروز افسردگی است به خصوص که در زمان وقوع این کمبود، نیاز بدن به قند، بیشتر می شود. داروهایی مثل آسپرین و تتراسایکلین، می تواند در مواقع ضروری، این کمبود را جبران کند.

Lodin یا ویتامین دی

شکل دیگری از ویتامین D است که برای سلامت تیروئید در بدن بسیار ضروری است. و البته متاسفانه میزان مصرف آن در رژیم های غذایی بسیار کمتر از حد نیاز است. کمبود Lodin در بدن، موجب بروز اختلال در سیستم عصبی شده و فرآیند ذهنی را با مشکل روبرو می سازد.

Zinc یا روی

زمانی که از این ماده ی مغزی صحبت به میان می آید، اولین چیزی که به ذهن می رسد، تقویت سیستم گوارش و هضم غذاست. در صورتی که نیاز روزانه ی بدن به Zinc تامین شود، سیتم گوارش عملکرد خوبی خواهد داشت، در نتیجه تا حدود زیادی از بروز فشارهای عصبی و اختالالات ذهنی جلوگیری می شود.

ویتامینD

متاسفانه درصد زیادی از مردم با کمبود ویتامین D روبرو هستند. این ماده ی مغزی، غذای مورد علاقه ی مغز است و به محض دریافت آن از طریق بدن، مغز اولین در خواست کننده است. کمبود ویتامین D در بدن موجب بروز افسردگی، مشکلات عصبی و جنون می شود.

Iron  یا آهن

کمبود آهن در زنان بیش از مردان اتفاق می افتد، آن هم به دلبل از دست رفتن میزان قابل توجهی از ذخیره آهن در زمان قاعدگی است. اغلب کم خونی های رایج در میان افراد به دلیل کمبود آهن است که موجب کاهش قدرت، عدم وجود انگیزه، بی حسی، بی علاقگی و پوچی در فرد می شود. خوردن غذاهای حاوی ویتامن C با موارد دارای آهن غنی به جبران کمبود و خسارات های ناشی از آن کمک میکند. مصرف مولتی ویتامین های حاوی 8-12 میلی گرم آهن، برای زنان ضروری است.

منیزیم

منیزیم هم همانند زینک، برای استخوان ها، دندان ها، کاهش استرس و ناراحتی، کاهش فشار خون و کاهش خطر ابتلا به دیابت، ضروری است. متاسفانه ما در رژیم غذایی خود، نهایتا، نیمی از نیاز خود به منیزیم را دریافت می کنیم. منیزیم در تولید سراتونین و دوپامین نقش بسزایی دارد. این مواد در تامین سلامت روانی تاثیر گذارند. پس کمبود منیزیم در بدن، یعنی بروز مشکلات روانی. از اینکه برای کسب اطلاعات سلامتی خود به مجله اینترنتی ماه مراجعه کردید از شما سپاسگذاریم. با ما همراه بمانید.

[rs_post_grid cats=”43″ show_author=”no” post_per_page=”6″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
نمایش نظرات (1)