خواص انبه

از آن جا که انبه دارای خواص سرشاری است، به عنوان پرمصرف ترین میوه ی جهان شناخته شده است. میوه ی فصلی آوریل تا اوت، با عطر و طعم بی نظیر و خواص درمانی زیاد خاص مناطق استوایی ست که به ” شاه میوه ” معروف شده است. انبه از خانواده شفت ها یا میو هایی شبیه به نارگیل، خرما و یا زیتون است که امروزه کاشت آن در بسیاری از قاره ها گسترده شده است. انبه دارای خواص زیادی است که می تواند در بین غذا های مناسب قبل از ورزش قرار گیرد. مجله ماه در این مقاله خواص انبه را به شما معرفی می کند.

فواید و خواص انبه

درخت انبه مثل اکثر درختان میوه، اول گل می دهد وسپس به یک قسمت گوشتی با یک پوسته پوشاننده بسیار لذیذ و پرخاصیت تبدیل می شود. انبه دارای انواع مختلف در رنگ ها و شکل ها و طعم های متفاوت است. این میوه با شکل معمول انبه گاهی بیضی و گرد با وزنی در حدود 150 تا 750 گرم متغیر است. گرچه رنگ پوسته در سبز و قرمز و نارنجی و زرد متفاوت است ولی معمولا گوشته ای زرد طلایی دارد. طعم این میوه دو مزه ی شیرین و ترش است که حاوی بیش از 20 نوع ویتامین و مواد معدنی متفاوت می باشد.

تقریبا همه میوه ها خاصیت غذایی خوبی دارند ولی باید توجه داشت که زیاده روی در خوردن هر چیز باعث نتیجه عکس خواهد شد. انبه نیز یکی از میوه هایی پرخاصیت و سرشار از مواد عالی معدنی است. طبق مطالعات به عمل آمده مشخص شده است خواص انبه خطر ابتلا به دیابت، بیماری های قلبی، بیماری های کلیوی و و مرگ زودرس را به طور چشم گیری کاهش می دهد.

شما با خوردن این میوه می توانید انرژی فوق العلاده ای را در طول روز تجربه کنید و شاهد کاهش وزن و بهبود رشد موی خود باشید. انبه از مواد غذایی موثر در سلامت پوست نیز می باشد. خواص انبه می تواند به روش های زیر در حفظ سلامت و سیستم ایمنی بدن کمک کند.

خواص انبه در سلامت بدن

مصرف دو تا 3 واحد در روز این میوه به دلیل آنتی اکسیدان سرشار موجود در آن خطر اشعه نور آبی را کاهش داده و موجب سلامت چشم و جلوگیری از پیر و شل شدن ماهیچه ها می شود. مصرف کم ویتامین K یا همان کلیسم باعث افزایش خطر شکستگی استخوان ها می شود. می توان این ویتامین ارزشمند را با خوردن میوه ها و سبزیجات و لبنیات تامین کنید. یکی از راه ها برای دریافت ویتامین K و کمک به جذب بهتر این ویتامین خوردن میوه ی لذیذ انبه است.

مقدار بالای فیبر و آب موجود در این میوه به هضم غذا و بهبود عمکلرد دستگاه گوارش کمک می کند و از ابتلا به یبوست جلوگیری می نماید. معمولا غذا های دارای فیبر در رژیم کربوهیدرات مصرف می شوند. از خواص انبه این است که این میوه دارای مقدار زیادی ویتامین A، ویتامین C و مواد مغذی لازم برای رشد مو و لطافت و رطوبت لازم پوست می باشد.

ویتامین A برای رشد تمام بافت های بدن از جمله رشد مو و پوست لازم است. خوردن یک فنجان آب انبه در روز ویتامین C لازم برای ساخت و نگهداری کلاژین که در ساختار پوست و مو موثر است، مفید می باشد.

خواص انبه در جلوگیری از ابتلا به آسم

برای جلوگیری از مبتلا شدن به بیماری آسم باید مصرف ماده ی مغزی بتا کاروتن را افزایش دهید. این ماده به طور سرشار در گیاهان و و میوه هایی از جمله: انبه، پاپایا، زرد آلو، هویج، کلم بروکلی و کدو یافت می شود.

جلوگیری از سرطان با مصرف انبه

طبق مطالعات به عمل آماده مصرف بتاکاروتن خطر ابتلا به سرطان هایی از جمله پروستات، روده، سینه، روده بزرگ، ریه و کولون را به طور چشم گیری کاهش می دهد. این مطالعات هم چنین بیان می کند که بتاکاروتن موجود در ابنه تاثیر شگفت انگیزی بر درمان سرطان سینه و کولون داشته است. توجه داشته باشید که افراد مبتلا به التهاب روده در معرض سرطان روده نیز قرار دارند که مصرف انبه می تواند در درمان این بیماری و جلوگیری از ابتلا به سرطان نیز کمک بسیاری کند.

درمان و کنترل دیابت از خواص انبه

طبق مطالعات گسترده در زمینه ی بیماری دیابت، مشخص شده است مصرف بالای فیبر در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 باعث کاهش قند خون و در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 باعث کنترل قند و چربی خون و بهبود سطح انسولین می شود. همانطور که می دانید نقش انسولین در سیستم ایمنی بدن این است که سلول های مرتبط را برای عملکرد بهتر سیستم ایمنی تحریک کند. انبه دارای مقدار بالای فیبر است حدودا 3 گرم در هر فنجان که خوردن آن می تواند کمک بسیاری به بیماران دیباتی کند.

خواص انبه در مشکلات قلبی و فشار خون

افزایش مصرف بالای پتاسیم و کاهش مصرف سدیم مهم ترین روش کاهش بیماری شایع فشار خون های بالاست. فشار خون بالا خود یکی از دلایل عمده ی بیماری های قلبی به شمار می آید. شما می توانید با مصرف انبه به دلیل مقدار زیاد پتاسیم، فیبر و مواد مغذی از ابتلا به این بیماری ها جلوگیری کنید.همچنین اگر به این بیماری ها مبتلا هستید خواص انبه می تواند به روند بهبود کمک نماید.

روش نگهداری و مصرف انبه

از اویل ماه مارس چیدن این میوه شروع می شود. بهتر است زمانی که هنوز سبز است چیده شود زیرا این میوه تمایل به خراب شدن زیادی دارد در صورت رسیدن از درخت کنده می شود. انبه های کال را می توان چند روز در محیط خانه نگه داشت و سپس از آن استفاده کرد. انبه ی رسیده را نیز می توان در یخچال تا چن روز و در فریز با دمای 10 درجه سانتی گراد نگه دارید کنید. چن دقیقه قبل از مصرف از فریز خارج کنید تا طعم میوه کاملا مثل روز اول شود.

شما بر اساس سلیقه و نیاز خود می توانید انواع مختلف این میوه را در بازار انتخاب کنید. انواع هندی، پاکستانی و آمریکایی پرفروش ترین نوع این میوه هستند. نوع هندی و آمریکایی درجه محبوبیت یکسانی دارند.

روش نگهداری و مصرف انبه

طبق دستور العمل مجله اینترنتی ماه جهت مصرف این میوه آن را با آب سرد به صورت ملایم شسته و با یک پارچه آن را خشک کنید. این میوه به تنهایی و بدون اضافه کردن هیچ نوع ادویه ای طعم بی نظیری دارد. بهترین نوع قسمت کردن این میوه آن است که به صورت طولی به سه سمت برش بزنید. سپس هر قسمت را پوسته جدا کنید و به تکیه های مورد نظر تقسیم نمایید. می توان این میوه را به صورت خام، آب میوه، مربا، ترشی یا به عنوان طعم دهنده در بستنی یا شیر استفاده کنید. برای درمان بیماری ها میوه ها و دانه های مغزی زیادی وجود دارد. به عنوان مثال با مطالعه خواص بادام زمینی یا خواص انجیر می توانید از این میوه ها در درمان و پیشگیری بیماری ها استفاده نمایید.

[rs_post_grid cats=”43″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
نمایش نظرات (1)