خواص هل

هل، ادویه ای است که بشر قرن هاست از آن استفاده خوراکی و دارویی می کند. این ادویه از ترکیب دانه های چند گیاه مختلف از خانواده زنجبیلیان به دست می آید. هل، عطر و طعم خاصی دارد که غذا را شیرین و خوش طعم کرده و به عنوان یکی از راه های طبیعی مبارزه با التهاب ، شناخته می شود. از این ماده غذایی می توان در تهیه انواع دسرها، خوراک های گوشت و انواع نوشیدنی مانند قهوه یا چای استفاده کرد. به گفته کارشناسان مجله سلامت ماه خواص هل را هم میتوان به صورت طبیعی و هم به شکل انواع مکمل ها، بهره مند شد.

خواص هل برای سلامتی

همه ما هل را به عنوان ماده ای خوشبو و معطر می شناسیم که اغلب در تهیه شیرینی ها و دسرها مورد استفاده قرار می گیرد. هل منبعی سرشار از مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، سلنیوم، روی و به ویژه منگنز است. سایر مواد مغذی موجود در هل شامل کلسیم، پتاسیم، ویتامین ب، پیریدوکسین و ویتامین ث می باشند. از خواص هل همچنین حاوی مقادیر کمی پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب نیز می توان نام برد.

از همه مهم تر، هل دارای ترکیبی است که با داشتن خواص آنتی اکسیدانی به پیشگیری از بیماری ها کمک می کند. قطعا با وجود این همه ترکیب مغذی و مفید، هل یکی از ادویه ها و چاشنی هایی است که باید مصرف آن در رژیم غذایی روزانه لحاظ شود. بررسی خواص هل ، اهمیت مصرف آن را بیش از پیش روشن می سازد.

خاصیت ضد میکروبی هل

روغن به دست آمده از دانه هل قادر است قارچ ها و باکتری ها را از بین ببرد. فعالیت ضد باکتریایی این روغن به دلیل توانایی آن در آسیب رساندن به غشای سلولی باکتری هاست. اسانس هل همچنین در برابر میکروارگانیسم ها خاصیت ضد میکروبی داشته و می توان از آن در تولید داروهای ضد میکروبی استفاده کرد. علی رغم این مسئله، این اسانس ها نباید بدون مشورت پزشک مورد مصرف قرار گیرد. در واقع اگرچه خواص هل و تاثیر آن بر دفع میکروب ها و باکتری ها ثابت شده است، اما ممکن است مصرف آن بدون توجه به نوع رژیم غذایی یا داروهای مصرفی، زمینه ساز بروز مشکل در سلامت فرد شود.

تاثیر هل بر سندرم متابولیک و دیابت

یکی از خواص هل ، تاثیر مثبت آن بر سندرم متابولیک است. سندرم متابولیک عنوان گروهی از مشکلات سلامتی است که می توانند در ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع دو نقش داشته باشند. بیماری های این گروه، عبارتند از:

  • چاقی
  • قند خون بالا
  • فشار خون
  • کلسترول بالا
  • سطح پایین کلسترول خوب

هم چنین برخی از مطالعات نشان داده است که هل در مبارزه با عوامل ایجاد کننده التهاب در بدن موثر است.

بهداشت دهان و دندان با هل

در حالی که بسیاری از افراد تصور می کنند که دارچین و نعناع از بهترین خوشبو کننده های دهان می باشند، اما باید گفت که هل از قرن ها پیش، در این زمینه مورد استفاده بوده است و خواص هل در این مورد برای اغلب افراد، شناخته شده می باشد.. دلیل استفاده از این ماده علاوه بر عطر و طعم آن، خاصیت ضد باکتریایی آن در مبارزه با باکتری های درون دهان که سبب بیماری های لثه، بوی بد دهان و ایجاد سوراخ های دندانی می شوند، بوده است. دانه و ميوه هل به دلیل خاصیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی که دارند، می توانند به بهبود سلامت دهان و دندان کمک کنند. عصاره هل در ایجاد اختلال در کار باکتری هایی که منجر به بیماری لثه یا عفونت می شوند نیز موثر است.

خاصیت ضد سرطانی هل

یکی از خواص هل ، توانایی آن در مبارزه با سرطان است. پودر هل می تواند فعالیت آنزیم های خاصی که به مبارزه با سرطان کمک می کنند را افزایش دهد. به عنوان مثال، ترکیب خاصی در هل وجود دارد که می تواند تکثیر سلول های سرطانی در دهان را متوقف کند. این ادویه همچنین می تواند توانایی سلول های از بین برنده تومورها را افزایش دهد. معمولا در طراحی روش های متعدد پیشگیری از ابتلا به سرطان ، از خواص و فواید این دست مواد و همچنین ترکیبات ویژه آنها، استفاده های بسیاری می شود.

خواص هل برای سیستم گوارش و تنفس

خواص هل برای سیستم گوارش و تنفس

هل هزاران سال است که برای کمک به هضم غذا مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه برای رفع ناراحتی های گوارشی، حالت تهوع و استفراغ اغلب با سایر ادویه های دارویی مخلوط می شود. یکی از مهم ترین خواص هل که درباره آن بررسی های زیادی انجام شده است، کمک به ناراحتی های معده به ویژه زخم معده است. به علاوه، از خصوصیات مثبت این گیاه دارویی و معطر، کمک به افزایش جریان هوا در ریه ها و بهبود تنفس است.

استفاده از هل در آروماتراپی یا همان رایحه درمانی، می تواند بویی روح بخش را تولید کند که توانایی ورزشکاران را در استفاده از اکسیژن افزایش خواهد داد. این ماده، همچنین، با آرامش بخشیدن به مجاری هوایی، تنفس و جذب اکسیژن را بهبود می بخشد.

کنترل فشار خون بالا با مصرف هل

یکی از مهم ترین خواص هل این است که در تنظیم فشار خون نقش اساسی دارد. هل، سرشار از آنتی اکسیدان است. این گیاه دارویی، همچنین دارای خاصیت دیورتیک طبیعی است. به این معنا که با از بین بردن آب های اضافی در اطراف اندام های حیاتی بدن، منجر به بهبود دفع ادرار خواهد شد. خوردن حدود 3 گرم پودر هل در روز می تواند به تنظیم و کنترل فشار خون تا حد زیادی کمک کند. در حقیقت مصرف این ترکیب و گنجاندن آن در رژیم غذایی روزانه، یکی از روش های خانگی برای کاهش فشار خون محسوب می شود.

درمان حالت تهوع با هل

بیشتر اوقات ممکن است بعد از عمل به دلیل داروی بیهوشی که به شما داده شده احساس سرگیجه کرده یا گاهی اوقات بلافاصله بعد از عمل احساس تهوع کنید. در این مواقع است که خواص هل کمک کننده است. تحقیقات نشان داده است که روغن هایی مانند روغن زنجبیل، هل و ترخون، هنگامی که روی گردن ماساژ داده شوند، می توانند به کاهش علائم تهوع و استفراغ کمک کنند. همچنین می توانید ترکیبی از هل، زنجبیل و نعناع را برای کاهش احساس سقوط پس از عمل، استنشاق کنید. با این حال، نتایج این کار ممکن است برای همه افراد، یکسان نباشد و تاثیر این کار بستگی به میزان داروهای بیهوشی که در حین جراحی به فرد داده شده و همچنین بدن خود فرد دارد.

خاصیت هل برای رفع التهاب

هل، سرشار از آنتی اکسیدان است ، که به مبارزه با التهاب کمک کرده و از آسیب سلول ها جلوگیری می کند. از آن جا که التهاب، مشکلی قابل کنترل است، پس می توان به تسکین بیماری های مزمن امیدوار بود. آزمایش این موضوع در حیوانات اثبات شده است، اما برای اثبات واقعیت تاثیر خواص هل در این مورد خاص بر روی انسان، نیاز به تحقیقات بیشتر است. با این وجود، شما می توانید هر روز حدود 3 میلی گرم هل مصرف کنید تا از خواص آنتی اکسیدانی آن برای رفع التهاب احتمالی بهره مند شوید.

خواص هل برای پوست و مو

خواص هل برای پوست و مو

از مهم ترین خواص هل برای پوست می توان به خاصیت ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی آن اشاره کرد. این ادویه به درمان آلرژی پوست کمک کرده و سلامت پوست صورت را بهبود می بخشد. همچنین می توان از آن برای پاکسازی پوست استفاده کرد. هل در از بین بردن لکه های قهوه ای روی پوست بدن نیز موثر است. می توانید از محصولات پوستی حاوی این ماده یا از روغن هل برای پوست خود استفاده کنید. همچنین می توانید در خانه پودر هل را با عسل مخلوط کرده و به عنوان ماسک به صورت خود بمالید. هل حاوی ویتامین ث ( یک آنتی اکسیدان قوی ) است که می تواند با کمک به بهبود جریان خون منجر به بهبود و سلامت پوست شود.

هل می تواند در رشد مو و سلامت پوست سر نقش داشته باشد. خاصیت آنتی اکسیدانی هل، به ویژه هل سیاه به تغذیه پوست سر و سلامت آن کمک می کند. این ادویه همچنین با تغذیه فولیکول های مو به استحکام مو کمک خواهد کرد. می توانید موهای خود را با آب هل بشویید، به این صورت که پودر هل را با آب ترکیب کرده و قبل از شامپو از آن بر روی موها استفاده کنید. خاصیت ضد باکتریایی موجود در این داروی گیاهی، به بهبود عفونت های پوست سر نیز کمک خواهد کرد.

هل ادویه ای آشنا برای ایرانیان است و در شیرینی پزی از آن استفاده های فراوانی می شود. از جمله مهمترین خواص هل که در مجله اینترنتی ماه به آن اشاره شد، کمک به خوش بود شدن دهان، کمک به گوارش، درمان لکه های خشکی روی پوست و البته مقابله با التهاب است.

[rs_post_grid cats=”39″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید