ویندوز فون

ویندوز فون نام برنامه ای است که شرکت مایکروسافت جهت نصب بر روی تلفن های همراه هوشمند طراحی کرده است. علاوه بر این، به سخت افزارهایی که این سیستم عامل را در این گوشی ها همراهی می کنند نیز، همین نام اطلاق می شود. اما اینکه این نرم افزار چه ویژگی هایی دارد و مناسب نصب بر روی چه مدل از گوشی های است، موضوعی است که کارشناسان مجله ماه طی یک مقاله به بررسی آن پرداخته اند.

ویندوز فون و ویژگی های آن

ویندوز فون سیستم عاملی است که جهت نصب بر روی گوشی های همراه طراحی و ساخته شده است. صفحه اصلی این ویندوز، شباهت زیادی به نرم افزار ویندوز مختص کامپیوتر های رومیزی دارد. جهت دانلود آهنگ ها، فیلم ها و هر برنامه ی دیگری، می بایست از فروشگاه اینترنتی ویندوز فون استفاده کرد. از جمله خصوصیات این نرم افزار عبارتند از:

  • Cortana: یک دستیار مجازی است که در واقع شبیه به برنامه Siri ساخت شرکت اپل است. عملکرد اصلی این برنامه، مسیر یابی می باشد.
  • همکاری با برنامه هایی مثل Exchange، Sharepoint، Sky for business و Office 365 جهت مجهز کردن نرم افزار به بهترین امکانات روز.
  • پیام های پیوسته و متوالی
  • استفاده از Outlook Mobile جهت دسترسی به ایمیل ها و پشتیبانی از ایمیل های چند رسانه ای
  • مجهز به اینترنت اکسپلورر
  • دارای برنامه Hub که محتوای شخصی و آنلاین را با هم هماهنگ می کند. برای مثال، People Hub برای اتصال به شبکه های اجتماعی و Game Hub جهت اتصال با Xbox Live.
  • نرم افزار تشخیص صدا
  • موتور جستجوی Bing

ویندوز فون ساخت شرکت نوکیا است

ویندوز فون در عرصه سیستم عامل های تلفن همراه با ios و اندروید در حال رقابت است. بیشتر سخت افزارهای ویندوز فون توسط شرکت نوکیا طراحی و تولید می شود و گوشی هایی نیز که تحت عنوان Lumina عرضه شده، در شرکت نوکیا ساخته شده است، صرف نظر از اینکه نمونه اسپورت نوکیا است یا مربوط به برند مایکروسافت است. از دیگر شرکت های سازنده ویندوز فون می توان به شرکت Acer و BLU اشاره کرد.

اخیرا ویندوز فون OS جایگزین ویندوز موبایل OS شده است و با نام سیستم عامل ویندوز دسکتاپ معروف است، مثل ویندوز فون 7 و 8. در جدیدترین اقدام این شرکت، ویندوز موبایل 10 جایگزین ویندوز فون شده است.

مزیت های ویندوز فون نسبت به اندروید

البته ممکن است این مسئله موجب اعتراض و نارضایتی کاربران قرار گیرد، زیرا در 80 درصد موارد افراد از گوشی های اندرویدی استفاده کرده و کاملا با مزیت های آن آشنایی دارند. اما به هر حال نمی توان از نقاط قوت ویندوز فون نیز چشم پوشی کرد. نوع عملکرد این سیستم عامل در بسیاری موارد، شبیه دیگر نرم افزار های موجود است، به خصوص برای افرادی که در محیط کار بیشتر با ویندوز سروکار دارند. کار کردن با این نرم افزار در گوشی همراه نیز آسان تر است و در اغلب موارد با ویژگی های متعدد آن آشنایی دارند. از جمله نکات مثبت این سیستم عامل:

شاید یکی از دلایل عمده پیوستن کاربران به این نوع سیستم عامل، همکاری ویندوز فون با شرکت نوکیا است. قیمت گوشی های نوکیا از 180 دلار آغاز و تا 425 دلار می باشد. از طرفی اندازه نمایشگر این گوشی ها نیز دارای تنوع زیادی است، از نمایشگرهای 4 اینچی گرفته تا 6 اینچی. این خصوصیات نشان می دهد که نوکیا علاوه بر در نظر گرفتن وضعیت مالی کاربران، به دنبال تولید یک گوشی قدرتمند با کیفیت بالاست. برای مثال مدل نوکیا لومیا 1020، دارای یک دوربین 41 مگاپیکسلی با قابلیت فیلم برداری فول اچ دی است.

اگر کمی دقیق تر به مسئله نگاه کنید، متوجه خواهید شد که با پرداخت یک مبلغ مناسب می توانید یک گوشی عالی با تمامی امکانات موجود تهیه کنید، به شرطی که تاکید زیادی بر معروف بودن نوع سیستم عامل نداشته باشید.

اپلیکیشن های ویندوز فون کاربردی و جامع هستند

اگرچه ویندوز فون از نظر تعداد برنامه های کاربردی به پای Play Store نمی رسد، اما آن چه اهمیت دارد، کیفیت برنامه های موجود است که در این زمینه نیز ویندوز فون خوش درخشیده. پس از مدتی کار با برنامه های ویندوز فون متوجه خواهید شد که این برنامه ها بسیار کاربردی تر و جامع تر از برنامه های اندرویدی هستند. از دیگر قابلیت های این سیستم عامل، امکان تعامل با مخاطبان از طریق شبکه های اجتماعی مختلف است، به این صورت که همزمان می توان از طریق فیس بوک و اس ام اس، با مخاطبان در ارتباط بود.

نکته جالب در مورد ویندوز فون و گوشی های ساخته شده با این نرم افزار این است که تمامی امکانات آن در همه مدل ها یکسان است. در واقع بر خلاف اندروید که در هر گوشی، دارای تغییراتی در نوع کارکرد است، ویندوز فون در همه گوشی ها یک کارکرد دارد. شما چه یک گوشی نوکیا لومیا مدل 520 داشته باشید و چه جدیدترین نوع آن با مدل 1020 را تهیه کنید، در هر حالت با یک محیط و عملکرد یکسان رو به رو خواهید بود.

از قابلیت های فنی این نرم افزار این است که صفحه قفل گوشی، امکان تغییر حالت دارد. در واقع با ایجاد تنظیمات متعدد می توان تصاویر صفحه قفل را تغییر داد یا برخی اعلان ها مثل برنامه فیس بوک را در این صفحه نمایش داد. علاوه بر این با پخش موزیک، تصاویری گرافیکی در صفحه قفل به نمایش در می آید.

اپلیکیشن های ویندوز فون کاربردی و جامع هستند

ویندوز فون به راحتی به ایکس باکس متصل می شود

اگر شما صاحب یک دستگاه Xbox هستید، می توانید به راحتی آن را به گوشی های نوکیا متصل کرده و از طریق گوشی، بازی های کنسول را دنبال کنید، حتی اگر حجم رم در گوشی شما کم باشد. انجام بازی های Xbox در این گوشی ها به راحتی صورت گرفته و سرعت مناسبی دارد. به علاوه انجام بازی هایی مثل Asphalt 8، Airborne، Jetpack، Fifa 14 و Six Guns در نرم افزار ویندوز فون رایگان است.

تفاوت ویندوز فون با اندروید

نحوه چیدمان برنامه ها در ویندوز فون، به شکل شطرنجی است. به این صورت که بر خلاف نمونه های اندروید، آیکون خاصی ندارد. بلکه خود برنامه با پاره ای جزئیات در صفحه به نمایش گذاشته می شود. این چنین طراحی، امکان دسترسی به برنامه ها را آسان تر کرده و در برخی موارد برای چک کردن برنامه، نیازی به باز کردن آن نیست. زیرا جزئیات مختصری در همان شکل اولیه، ظاهر خواهد شد.

از دیگر قابلیت های ویندوز فون امکان دسترسی به نقشه بدون نیاز به اینترنت است. اگر چه در محصولات اندرویدی مثل سامسونگ گلکسی اس 8 نیز چنین امکانی وجود دارد، اما تفاوت اینجاست که در نمونه اندرویدی امکان دانلود فقط بخشی از نقشه فراهم شده در حالی که در ویندوز فون، می توان حتی نقشه یک کشور را دانلود و ذخیره کرد. ظرفیت حافظه در گوشی های نوکیا معمولا بالاست و در عین اینکه قابلیت نصب کارت حافظه نیز دارند، مشکلی جهت ذخیره داده ها و اطلاعات نخواهند داشت.

در حالی که اندروید یک سیستم عامل پرقدرت و البته پرطرفدار در دنیای تلفن های همراه شناخته شده، اما ویندوز فون نیز یک نرم افزار قوی با امکانات و آپشن های متعدد است که مطمئنا اگر بیشتر معرفی شود، می تواند هم زمان با اندروید در بازار حضور داشته باشد، چه بسا در حال حاضر کاربران زیادی در حال استفاده از آن هستند و در برخی موارد نیز، قابلیت های آن را به نمونه های اندرویدی ترجیح می دهند.

[rs_post_grid cats=”49″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید