شرکت مایکروسافت

مایکروسافت، عرضه کننده ی سیستم های نرم افزاری رایانه های شخصی است. علاوه بر این، شرکت مایکروسافت کتاب ها و مجلات گوناگونی در مورد محصولات خود چاپ می کند، خدمات ایمیل ارائه می دهد، سیستم بازی های الکترونیک و لوازم جانبی رایانه مثل دستگاه های داخلی و خارجی و مواردی از این دست نیز عرضه می کند.

محصولات شرکت مایکروسافت

محصولات این شرکت در سرتا سر دنیا، قابل دسترسی است. علاوه بر این مرکز تخصصی دیگری نیز در لندن (1977)، پکن چین(1998)، هندوستان(2005)، سانتا باربارا کالیفرنیا(2005)، ماساچوست(2008)، نیویورک(2012)، مونترئال کانادا(2015) دارد.

محصولات شرکت مایکروسافت

 در سال 1975، بیل گیتس و پائول آلن، دو دوست اهل سیاتل، پردازنده ی رایانه را برای استفاده در رایانه های شخصی (PC) ایجاد کردند.  گیتس و آلن، به این ترتیب کمپانی مایکروسافت را نام گذاری کردند. در واقع آن ها، نام مایکروسافت را از دو واژه ی میکرو کامپیوتر (microcomputer) و سافت وار (Software) گرفتند. طی سال های بعد، آن ها بیس کار را تکمیل کرده و نواقص آن را بر طرف کردند. علاوه بر این برنامه های کامپیوتری دیگری نیز، ارائه کردند.

موسس شرکت مایکروسافت

در سال 1980، شرکت تجارت بین المللی IBM از مایکروسافت خواست تا نرم افزاری را برای نصب بر روی اولین رایانه های ساخت این شرکت به عنوان IBMPC طراحی کند. مایکروسافت در آن زمان، برنامه ای را از یک شرکت دیگر که در این زمینه فعال بود، خریداری کرد، تغییراتی در آن انجام داد و آن را MS-DOS نامید. MS-DOS در سال 1981 و با محصولات شرکت IBM به بازار عرضه شد. پس از آن، اغلب شرکت های سازنده ی رایانه های شخصی، از MS-DOS به عنوان سیستم عامل اصلی خود استفاده کردند.

در اوایل دهه ی1990، بیش از 100 میلیون کپی از این برنامه به فروش رسید و دیگر جایی برای عرضه محصولاتی مانندCP/M یا IBM OS/2 وجود نداشت. پس از آن، مایکروسافت با عرضه ی ویندوز و رابط کاربر گرافیکی جایگاه ویژه ای در این زمینه یافت. در سال 1993، نسخه ی جدید ویندوز 3 روانه بازار شد و رکورد فروش 1 میلیون نسخه درماه را شکست. 90 درصد رایانه های شخصی در آن زمان، این سیستم را دارا بودند. در سال 1995، مایکروسافت، ویندوز 95 را ساخت که در واقع نسخه ی کامل شده ی MS-DOS بود.موسس شرکت مایکروسافت

به این ترتیب در میانه ی دهه ی 1990 در واقع در سال 1996، مایکروسافت یکی از قدرتمندترین و ارزشمندترین شرکت های تاریخ آمریکا بود. این شرکت با دریافت 25 سنت از هر فروش، یک رکوردار بود. برای اولین بار، در سال 1996، شرکتی توانسته بود در زمینه ی فناوری های رایانه ای، 2 میلیون دلار سود کسب کرده باشد و این رکورد تا سال 2007-2009 نیز ادامه داشت. در این سال ها درآمد شرکت 14 میلیون دلار در سال بود. این پیشرفت ها و رشد بی سابقه، باعث حسادت بسیاری از رقبا شده بود به طوری که در برخی از آن ها مایکروسافت را به رقابت ناعادلانه و برخلاف قانون متهم کردند.

ویندوز ان تی شرکت مایکروسافت

در پی موفقیت های چشم گیری که مایکروسافت در ساخت نرم افزار های رایانه های شخصی داشت، کم کم شرکت در پی کسب موفقیت در زمینه ی سیستم شبکه ای اینترنت بود. در سال 1993، ویندوز ان تی روانه بازار شد. این نرم افزار، رایانه های شخصی را به هم متصل می کرد و موجب بهبود عملکرد و بالارفتن امنیت شبکه می شد.

این نرم افزار در ابتدا زیاد مورد توجه قرار نگرفت، اما در سال 1996، ناگهان کاربران با خصوصیات ویژه و امنیت بالای آن آشنایی پیدا کردند و دوباره محصولی از شرکت مایکروسافت، رکوردار فروش در بازار شد. در سال 1999، در یک کش و مکش قانونی که 30 ماه به طول انجامید، دادگاه شرکت مایکروسافت را متهم به تخلف از Sherman Antitrust act کرد و دستور لغو فعالیت های آن را داد.  در سال 2001، طی حکم دادگاهی، ممنوعیت فعالیت این شرکت لغو شد، اما هنوز هم مایکروسافت، متهم به تخطی از قوانین بود.

این اتحامات تا سال 2004 ادامه داشت. در این سال اتحادیه ی اروپا، مبلغ 611 دلار ، جریمه برای این شرکت در نظر گرفت. چند سال بعد، یعنی در سال 2008 نیز، جریمه ای سنگین تر به دلیل ساخت غیر قانونی نرم افزار ویندوز، مبلغ 35/1 میلیون دلار، بر عهده ی این شرکت گذاشت.

محصولات ایکس باکس شرکت مایکروسافت

مایکروسافت علاوه بر فعالیت در عرضه ی نرم افزار های کاربردی، در ارائه ی بازی های کامپیوتری نیز موفق بوده است. در سال 2001، اولین نسخه از یک بازی الکتریکی با نام ایکس باکس روانه بازار شد که جایگاه دوم را در شبکه بازی های ویدوئی کسب کرد.

در سال های بعد، نسخه های جدید از این بازی با نام ایکس باکس لایو و ایکس باکس 360 نیز عرضه شد. در سال 2009 برای جذب بیشتر مشتری و در دست گرفتن بازار، مایکروسافت، قیمت بازی ایکس باکس 360 را تا 25 درصد کاهش داد. به این ترتیب در سال 2010، ایکس باکس 360، پر استفاده ترین بازی کامپیوتری در میان آمریکایی ها بود. اما این کاهش قیمت باعث شد تا سود سالانه شرکت در سال 2009، کمتر از سال های قبل باشد.

 پس از سال ها، شرکت مایکروسافت برنامه ای را آغاز کرد تا بتواند تمامی سیستم عامل های ساخته شده در سال های قبل را کنار بزند و برنامه ای جامع جایگزین آن ها کند. در سال 2006، شرکت سیستم عامل جدیدی با نام ویستا عرضه کرد تا جایگزین برنامه های قبلی باشد.

همانند اغلب برنامه های جدید، مشکلاتی در ابتدا ایجاد شد. برای مثال سیستم های قدیمی، این برنامه ی جدید را پشتیبانی نمی کردند. علاوه بر این، این سیستم عامل برای عملکرد بهتر، نیاز به حافظه ی بیشتر و پردازشگر با سرعت بالاتر بود.

ویندوز 10 مایکروسافت

همین مشکلات باعث شد تا مایکروسافت، ویندوز xp را طراحی و ارائه دهد. اگر چه این سیستم عامل نیز مشکلات خاص خود را داشت اما، امنیت بیشتری داشت و نسبت به ویندوز های 95 و 98، از سرعت بالاتری هم بر خوردار بود و البته کاربران از ویندوز xp استقبال به کردند.

با عرضه ی ویندوز 7 در سال 2009، مایکروسافت هم چنان در صدر شرکت های عرضه کننده ی سیستم عامل بود. در پی این موفقیت ها، در سال 2012 ویندوز 8، و در سال 2015 ویندوز 10با امکانات منحصر به فرد، نبض بازار را به دست گرفتند.

[rs_post_grid cats=”36″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
نمایش نظرات (2)