تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر

مطمئنا تا کنون در مورد سدیم بسیار شنیده ایم، سدیم و کلراید، اجزای تشکیل دهنده ی نمک هستند. معمولا زمانی که پزشکان در حال ارائه ی توصیه های پزشکی برای حفظ سلامتی فرد هستند، بدون استثنا از کاهش مصرف نمک نیز سخن به میان می آورند. این یعنی فراموش نکنیم که یکی از راه های حفظ تندرستی و داشتن شرایط بدنی مناسب، کاهش مصرف نمک است. با اطلاعاتی که کارشناسان مجله ماه از خلال توصیه های پزشکی جمع آوری کرده اند، به بررسی این موضوع و تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر می پردازیم. همچنین اگر مایل باشید می توانید مقاله کاهش احتمال مرگ با افزایش سن را در همین مجله اینترنتی مطالعه کنید.

میزان تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر

اخیرا طی تحقیقاتی که در 66 کشور دنیا صورت گرفته، محققان در مورد ارتباط تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر ناشی از بروز بیماری های قلبی به مطالعه پرداخته اند. این تحقیقات نتایج جالبی داشت. از جمله:

  • مصرف متوسط جهانی سدیم در هر روز 95/3 گرم است. این میزان مصرف، تقریبا 2 برابر بیشتر از میزان توصیه شده است.
  • مصرف نمک در زنان کمتر از مردان است. زنان در هر روز 77/3 گرم و مردان 14/4 گرم.
  • افراد بالای 70 سال، بیش از جوانان نمک مصرف می کنند.
  • هر چه بیشتر غذا بخورید، سدیم بیشتری در بدن وارد می کنید.

این تحقیقات، در بردارنده ی چند نکته ی مهم است. اول این که مصرف نمک زیاد، یک معضل جهانی است و دوم این که، افرادی که معمولا در معرض خطر ابتلا به فشار خون بالا هستند، بیش از بقیه نمک مصرف می کنند!

همان طور که گفته شد، اولین نتیجه ی تحقیقات انجام شده این بود که مصرف زیاد نمک، یک مشکل جهانی است. طبق آمار تقریبا اغلب مرگ های ناشی از بیماری های قلبی، در اثر فشارخون و مصرف بیماری های قلبی است. از هر 10 مورد، 4 تا 5 مورد در کشورهای کم درآمد اتفاق می افتد و 40 درصد آن ها قبل از 70 سالگی است. به طور کلی، بیشترین آمار مرگ و میر در آسیای مرکزی، شرق و مرکز اروپا شرقی و جنوب شرق آسیا است. بیشترین آمار مرگ و میر در اثر مصرف بیش از حد نمک، مربوط به کشور گرجستان است.

میزان استاندارد مصرف نمک چقدر است

در بسیاری از مناطق دنیا، نمک یکی از رایج ترین چاشنی هایی است که حذف آن از غذا تقریبا غیر ممکن است. اما پزشکان نیز اصراری بر حذف آن ندارند. آن ها اغلب توصیه می کنند که باید مصرف نمک را کاهش داد. اما چگونه و چه مقدار؟ به طور کلی میزان متوسط مصرف نمک روزانه چه مقدار است؟ برای پاسخ به این پرسش بهتر است به جدول دسته بندی مواد غذایی و میزان مصرف روزانه آن مراجعه کرد.

همه ی ما در رژیم غذایی خود نیاز به مصرف نمک داریم. سدیم موجود در ترکیب نمک، باعث حفظ فشار خون و سلامت سلول ها می شود. این امکان را برای بدن فراهم می کند تا با ارسال سیگنال های الکتریکی به قلب، به تعادل برسد و البته سیستم عصبی را کنترل می کند. اما متاسفانه میزان مصرف نمک در بین جوامع مختلف، بسیار بیشتر از حد نیاز است. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی، میانگین مصرف روزانه نمک برای هر فرد تقریبا 2300 میلی گرم است. این در حالی است که افراد مسن، بیماران فشار خونی، بیماران دیابتی و سیاه پوستان باید روزانه فقط 1500 میلی گرم نمک دریافت کنند.

مصرف بیش از حد سدیم موجب بالا رفتن سطح فشار خون می شود و این از تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر است . البته میزان مصرف آن در هر فرد با توجه به خصوصیات ژنتیکی و سن، متفاوت است. متاسفانه با افزایش سن ، حساسیت بدن به مصرف زیاد سدیم افزایش می یابد. به همین دلیل است که توصیه می شود بعد از سن 50 سالگی، افراد میزان دریافتی سدیم روزانه خود را کنترل کنند.

میزان استاندارد مصرف نمک چقدر است

مصرف نمک و ارتباط آن با فشار خون

مطالعات نشان می دهد که بیماری فشار خون معمولا در جوامعی اتفاق می افتد که میزان مصرف نمک 3/2 گرم یا بیش از این باشد و در مناطقی که متوسط مصرف نمک 2/1 گرم است، میزان ابتلای فرد به افزایش فشار خون به ندرت دیده می شود. علاوه بر این، نتیجه یک بررسی نشان داده زمانی که افراد از یک منطقه ای که میزان مصرف سدیم در آن کمتر بوده، به منطقه ای دیگر که سدیم زیادی مصرف می کنند، مهاجرت کنند، قطعا خطر ابتلا به فشار خون در آنان افزایش خواهد یافت.

نتایج این تحقیقات نشان می دهد که سبک زندگی و رژیم غذایی، میزان سلامت را تعیین می کند. با کاهش میزان مصرف نمک به 1 گرم در روز در طول 4 هفته می توانید تا حد زیادی فشار خون خود را کنترل نمایید. علاوه بر این در صورت کاهش میزان مصرف نمک، داروهای مرتبط با کاهش فشار خون نیز در مبتلایان به این بیماری تاثیرگذار خواهد بود.

بالا رفتن فشارخون موجب بروز بیماری هایی مثل سکته ی قبلی، بیماری های عروق کرونلی، بیماری های روانی و امراض مرتبط با کلیه و کبد می شود. اگر هر کدام از این ها را به خوبی بررسی کنید، متوجه خواهید شد که این ها همه یکی از تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر در سال های اخیر بوده اند.

جلوگیری از تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر

  • مصرف غذاهای تازه و خانگی ( غذاهای آماده و فرآوری شده، بیشترین میزان نمک را دارند ).
  • از محصولات کم نمک تر استفاده کنیم.
  • کاهش مصرف نمک در هنگام آشپزی و حذف آن از سر میز.
  • کاهش مصرف چاشنی هایی که اغلب با نمک درست شده اند مثل سویا سس، سس کچاب، سس چیلی، سس سالاد.
  • برای مزه دار کردن غذا از ادویه های سالم تر استفاده کنیم. البته باید توجه داشت که برخی تصور می کنند نمک دریا، سالم تر از نمک های معمولی است که باید گفت این طور نیستند. نمک دریا نیز حاوی سدیم است و مصرف بیش از حد آن می تواند همان عوارض را داشته باشد.

نمک در برچسب اطلاعات غذایی

یاد بگیریم چه طور برچسب اطلاعات غذایی بر روی مواد را مطالعه کنیم کنیم:

  • بدون نمک: 5 میلی گرم سدیم
  • سدیم بسیار کم: 35 میلی گرم سدیم
  • سدیم کم: 140 میلی گرم سدیم
  • کمترین میزان سدیم: 25 درصد کمتر از حد معمول
  • سدیم سبک: 50 درصد کمتر از حد معمول
  • بدون نمک: در مراحل آماده سازی نمک اضافه شده، اما ممکن است مواد اولیه، خود حاوی نمک بوده است.

به تاکید کارشناس مجله اینترنتی ماه فراموش نکنید که نان، حاوی مقادیر زیادی نمک است. علاوه بر موارد گفته شده، مصرف به اندازه نمک موجب درمان خیلی از بیماری ها و ازجمله راه های درمان افسردگی است. و در مقابل بیش از حد نمک در وعده ی غذایی می تواند موجب بروز مواردی از جمله سنگ کلیه و اختلالات کبدی، ورم معده و احساس سنگینی و نفخ، کم شدن آب بدن و سوزش ادرار، پوکی استخوان، چاقی مفرط، فراموشی و بیماری های روانی و سرطان معده و طبق گفته ها تاثیر مصرف نمک بر میزان مرگ و میر نیز می شود.

[rs_post_grid cats=”39″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
نمایش نظرات (2)