داروهای قلبی

بیماری های قلبی امروزه به یکی از شایع ترین و همه گیر ترین بیماری ها در میان افراد تبدیل شده که تقریبا دیگر، محدودیت سنی خاصی ندارد و در همه گروه های سنی، خطر بروز این بیماری ها مشاهده شده است. بر اساس آمارهای برآورد شده در واحد سلامت مجله ماه ، سکته و حمله قلبی و به طور کلی بیماری های قلبی عروقی، یکی از عمده ترین دلایل مرگ و میر در چند دهه اخیر شناخته شده است که حتی داروهای قلبی نیز مانعی قطعی بر پیشروی آنها نمیشود.

پیش از این در مورد بروز این بیماری های قلبی و راه های پیشگیری از آن بحث شد. امروز در بخش سلامت مجله ماه در پی آن هستیم تا کمی در مورد داروهای قلبی مورد استفاده در میان این بیماران، اطلاعاتی در اختیار شما قرار دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید.

اثرات داروهای قلبی

معمولا داروهای متعددی برای درمان بیماران قلبی تجویز می شود. توجه به دستور العمل ها در زمینه مصرف داروهای قلبی و هم چنین شناخت اثرات جانبی این داروها، نکته ای است که بیماران باید مد نظر داشته باشند. از جمله داروهایی که پزشکان برای بیماران قلبی عروقی تجویز می کنند:

داروی پیشگیری از ACE: مصرف این دارو، عروق قلبی را گشاد تر کرده و علاوه بر کاهش فشار خون، موجب پمپاژ راحت تر خون به قسمت های مختلف بدن می شود. از طرفی این دارو، امکان ایجاد هر گونه اختلال احتمالی در عملکرد قلب را که گاهی اوقات موجب بی حسی بازو در خواب می شود، از بین می برد.

داروی پیشگیری از Aldosterone: این دارو، میزان آب موجود در قلب را کنترل کرده و به کبد فرمان می دهد تا آب و نمک اضافی در بافت ها و هم چنین در خون را جمع کرده و آن را به صورت ادرار از بدن دفع نماید. در حقیقت این دارو، کمک می کند تا ماده ای شیمیایی به نام آلدسترون در بدن شما از بین برود. این ماده شیمیایی، تولید کننده آب و نمک اضافی در بافت ها است که با تحقیقات اخیر ماده ای که روند این عامل را متوقف می کند در دسته بندی داروهای قلبی قرار گرفته است.

داروهای ARB: این دارو، میزان فشار خون در افراد مبتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد. مواد موثر این دارو، باعث گشاد شدن عروق شده، به طوری که حرکت و پمپاژ خون از آنها به راحتی امکان پذیر باشد. علاوه بر این، میزان تولید نمک اضافی در بدن را کاهش می دهد.

Beta- blockers: این دارو، تاثیرات آدرنالین را خنثی می کند و به قلب کمک می کند تا بهتر کار کند. به علاوه، میزان تولید و ترشح مواد شیمیایی که موجب ایجاد اختلال در قلب می شود را کاهش می دهد و ضربان قلب را کنترل کرده تا نرم تر و با فشار کمتری صورت گیرد.

اساس عملکرد داروهای قلبی بر فشار خون

داروهای مسدود کننده کانال های کلسیم: این دارو، درد قفسه سینه که پزشکان اصطلاحا آنژین می نامند، را کاهش داده و موجب تنظیم فشار خون می شود. مواد موثر این دارو، رگ های خونی را آرام کرده و اکسیژن و خون بیشتری به بافت ها می رساند. این دارو معمولا در افرادی تجویز می شود که از بیماری فشار خون رنج می برند. اما این دارو عموما زمانی مصرف می شود که دیگر داروهای کاهش فشار خون، تاثیری در بیماری نداشته باشند. در مورد مصرف این قرص، باید حتما با پزشک مشورت شود.

نقش کلسترول در بیماری ها قلبی

داروهای کاهش دهنده کلسترول: کلسترول کمک می کند تا سلول های جدید در بدن ساخته شده، سلول های عصبی بهتر کار خود را انجام دهند و هورمون ها بهتر فعالیت کنند. اما بروز برخی اختلالات در بدن باعث می شود تا کلسترول اضافه در دیواره عروق ایجاد شده و موجب بروز حمله یا سکته قلبی شود.

برخی افراد، به صورت ژنتیکی این مشکل را دارند، یعنی بدن آنها تمایل به ساخت کلسترول اضافی دارد. این گروه از افراد باید علاوه بر رعایت توصیه هایی در مورد رژیم غذایی، داروهایی جهت کاهش میزان کلسترول موجود در خون، مصرف نمایند تا از ایجاد چربی در دیواره های عروق آنها پیشگیری شود.

نقش کلسترول در بیماری ها قلبی

دیگوکسین : زمانی که قلب دچار آسیب میشود، ضعیف شده و عمل پمپاژ خون به کندی صورت می گیرد. این دارو کمک می کند تا قلب از فعالیت اصلی خود غافل نشده و به راحتی بتواند خون را به بافت ها و اندام ها برساند. در واقع این دارو، ماهیچه ها و عضلات قلب را تقویت کرده و عملکرد سیستم گردش خون را بهبود می بخشد. دیگوکسین معمولا برای افرادی تجویز می شود که ضربان قلب آنها نامنظم بوده باشد.

عملکرد قرص آب در بیماری قلبی

Diuretics : این دارو در میان عامه، به قرص آب معروف است که موجب دفع آب و نمک اضافی از بافت ها و سیستم گردش خون می شود. در واقع با کاهش آب اضافی، کار پمپاژ خون راحت تر صورت خواهد گرفت. به علاوه، موجب تسهیل در تنفس شده و فشار خون را کاهش می دهد.

Inotropic : دارویی است که عمل ارسال خون به بافت ها را تسهیل می کند. تپش قلب را درمان کرده و موجب تقویت ماهیچه های قلب می شود. البته این دسته از داروهای قلبی زمانی تجویز می شوند که فرد در سخت ترین مرحله بیماری باشد و موارد دیگر، در درمان وی بی اثر بوده است.

پتاسیم و منیزیم : گاهی اوقات در اثر بروز برخی اختلالات در بدن، سطح این الکترولیدها در بدن کاهش می یابد. در این حالت، ممکن است ضربان قلب دچار ناهماهنگی شود. پزشک در چنین مواقعی مکمل ها را برای بیمار تجویز می کند تا از بروز مشکلات بعدی جلوگیری شود.

Vasodilators : این دارو جایگزینی برای ACE است که رگ ها را ریلکس کرده و به بهبود گردش خون کمک می کند.

قرص قلب وارفارین

وارفارین : دارویی است که از ایجاد لخته در رگ ها پیشگیری می کند. در برخی افراد، ایجاد لخته در خون ژنتیکی است و یا عواملی می تواند باعث بروز آن شود. نکته قابل توجه این است که این دارو لخته را از بین نمی برد، بلکه از بروز آن جلوگیری می کند.

قرص قلب وارفارین

توصیه های اجباری در مصرف دارو

نکته قابل توجه در مورد هر کدام از این داروها این است که حتما باید تحت نظر پزشک مصرف شود. از آن جایی که قلب یکی از اعضای حساس بدن بوده، مصرف خودسرانه داروها نه تنها موجب بهبود وضعیت نمی شود، بلکه ممکن است مشکل جدیدی ایجاد کند. بهتر است برای تشخیص بیماری و تجویز دارو حتما به پزشک مراجعه کرد، بر اساس دستورالعمل او داروها را مصرف کرد و از پیشنهاد دادن آن دارو به دیگران جدا خودداری نمود.

نکته دیگری که متخصص سلامت مجله اینترنتی ماه دریافت این بود که درمان یک بیماری، تنها در مصرف دارو خلاصه نمی شود. عوامل دیگری نیز از جمله نوع تغذیه، تاثیر ویتامین بر بدن، وعده های غذایی و مکمل های رژیمی در روند درمان تاثیر گذار هستند که بهتر است هنگام مراجعه به پزشک، درخواست کنید تا علاوه بر داروهای قلبی در مورد رژیم غذایی مناسب نیز، شما را راهنمایی کند.

[rs_post_grid cats=”39″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید