درمان سرطان مغز

با وجود بیماری های گوناگون و غیر قابل کنترل مانند سرطان، امروزه عبارت درمان سرطان مغز بسیار مطرح شده است که در ادامه به عنوان و توضیح مفصل این عبارت می پردازیم.

درمان سرطان مغز با Polio virus یا ویروس فلج اطفال

زمانی که تقسیم سلولی در مغز به شکل غیر عادی زیاد شود، تومورهایی تشکیل میشود. این تومورها به دو دسته تقسیم میشوند: تومورهای خوش خیم و تومورهای بدخیم و اینجاست که مشکل های جدی پیش می آیند و عنوان درمان سرطان مغز نقش می پذیرد. تومورهای سرطانی یا بدخیم، گسترده شده و بسته به مکانی که در مغز دارند، به نامی معروف هستند. از جمله علائم بروز این تومورها، سردرد، حمله ی عصبی ناگهانی، مشکل در بینایی، استفراغ و تغییرات روحی و ذهنی است.

اوج سردردها، صبح و پس از بیدار شدن از خواب است. علاوه بر این، فرد در صحبت کردن و راه رفتن دچار مشکل است. ریشه ی اغلب تومورهای مغزی ناشناخته است. البته از میان تمامی عوامل تاثیر گذار، مضرات تلفن های همراه و تاثیر آن بر رشد تومورها هنوز ثابت نشده است.

درمان سرطان مغز با ویروس فلج اطفال

روش های درمانی در زمینه ی درمان تومورهای مغزی، جراحی، شیمی درمانی و پرتو درمانی است. از زمانی که مبحث بیماری های خطرناک از جمله سرطان، مورد توجه پزشکان و متخصصان قرار گرفته است، روش های درمانی متعددی کشف و مورد استفاده قرار گرفته است. البته همه ی این روش ها در درمان بیماری ها، موفقیت آمیز نبوده است. یکی از این روش ها، استفاده از ویروس فلج اطفال است. آیا با کمک این ویروس، میتوان به درمان بیماران مبتلا به سرطان مغز پرداخت؟

Pilio یا ویروس فلج اطفال، پیش از کشف واکسن، یک بیماری نابود کننده بود. اما همین ویروس خطرناک، اکنون میتواند موجب درمان بیماری های جدی مثل سرطان مغز باشد. در مطالعاتی که اخیرا انجام شده، مشاهده شد که مبتلایان به نوع خاصی از سرطان مغز با نام glioblastorm پس از دریافت ویروس فلج اطفال، نسبت به بیماران دیگر، عمر بیشتری داشتند. در واقع 21 درصد از افرادی که ویروس فلج اطفال به آنها منتقل شد، 3 سال دیرتر از دنیا رفتند. اما دیگر بیماران که از روش های درمانی مثل شیمی درمانی یا پرتو درمانی استفاده کرده بودند، فقط 4 درصد آنها تا 3 سال بیشتر عمر کردند.

درمان سرطان مغز با ویروس فلج اطفال

به گفته ی محققان این تحقیقات هنوز کامل نشده و نمیتوان نظر قطعی راجع به نتایج آن ارائه کرد. از طرف دیگر، باید این مسئله را هم مد نظر قرار داد که تعدادی از داوطلبان برای انجام این روش درمانی، هیچ گونه واکنشی به آن نشان ندادند. ولی به هر حال دانشمندان معتقدند که نتایج تحقیقات بیشتر در این زمینه، امید بخش خواهد بود و بالاخره با انجام پی در پی این آزمایشات و استفاده از این روش درمانی میتوانند درصد زیادی از مبتلایان را به زندگی عادی برگردانند.

نتایج تحقیقات درمان سرطان مغز

با نتایج مثبتی که در آزمایشات اولیه به دست آمده و درصدی از بیماران که پس از اعمال این روش درمانی، عمر بیشتری داشتند، محققان به انجام تحقیقات بیشتر تشویق شده اند و در حال برنامه ریزی برای پیش روی در مسیر این رویکرد هستند. افراد مبتلا به glioblastoma که در واقع رایج ترین تومور سرطانی در مغز است، حدودا 20 ماه پس از تشخیص بیماری، از دنیا میروند. بیماری که تومورهای وی در حال عود کردن است، چیزی کمتر از 12 ماه فرصت برای زندگی کردن دارد.

این روش، یعنی استفاده از polio virus یا ویروس فلج اطفال، به معنی ایجاد ویروس در بدن فرد یا ابتلای وی به فلج اطفال نیست. بلکه این ویروس پس از وارد شدن به بدن، سلول های سرطانی را جست و جو کرده و سیستم ایمنی بدن را مجبور به حمله و از بین بردن این سلول ها میکند. این تحقیق در سال های 2011 و 2017 بر روی 61 بیمار مبتلا به gliobastoma حاد انجام شد و این ویروس، مستقیما به مغز آنها منتقل شد. نتایج این تحقیق با تحقیقی که برروی 104 بیمار مبتلا به این نوع خاص تومور مغزی انجام شده، مقایسه میشود، با این تفاوت که این گروه از بیماران، با روش های دیگری تحت درمان قرار گرفته بودند.

به طور میانگین، افرادی که با روش انتقال ویروس فلج اطفال در حال درمان بودند، دوازده ماه و نیم و گروه دیگر یازده ماه و 3 روز بیشتر زنده بودند. البته این آمار تا حدود زیادی نزدیک به هم است. اما چیزی که نظر کارشناسان را خود جلب کرده این بود که از میان کسانی که با روش polio virus تحت درمان بودند، 21 درصد به این روش واکنش مثبت داشته اند، در حالیکه در روش های دیگر این میزان 14 درصد بوده است. پس از گذشت این زمان، میزان واکنش در گروه اول، همان 21 درصد بود ولی در گروه دوم به 4 درصد کاهش یافته بود.

روش های درمان سرطان مغز

به گفته ی دکتر  Annick Desjardins افرادی که تحت درمان با روش polio virus بودند، به دلایل مختلفی نسبت به آن، واکنش مطلوب تری داشته اند. از طرفی، هم زمان زنده ماندنشان طولانی تر بود و هم کیفیت آن بیشتر. اولین شخصی که با این روش درمان شد، Stephanei Hopper بود که در سن 20 سالگی به سرطان مغز مبتلا شده بود. او در سال 2012 از این روش درمانی استفاده کرد و پس از آن تحصیلات خود را به پایان رساند، ازدواج کرد و اکنون به عنوان یک پرستار مشغول به فعالیت است.

روش های درمان سرطان مغز

در ابتدا برخی محققان بر آن بودند تا با تزریق بیشتر این ویروس، به بهبود هرچه زودتر این بیماران کمک کنند. اما متوجه شدند که مقدار زیاد از حد معمول، میتواند موجب ایجاد عوارض جانبی در بیمار شود. بنابراین فقط به مقدار کمی از آن اکتفا کردند. در واقع مکانیزم اصلی این روش به این صورت است که این نوع ویروس وارد بدن شده، بدون اینکه موجب بروز هیچ گونه آسیبی شود، به جستوجوی سلول های سرطانی پرداخته و سیستم ایمنی بدن را هم برای مبارزه با این سلول ها، تحریک کند.

البته این روش، هنوز به طور قطعی به عنوان یک روش درمانی به کار نمی رود و نیاز به تحقیقات بیشتری دارد، اما محققان امیدوارند که با انجام آزمایشات بیشتر و بررسی آن، بتوانند گام هایی تاثیر گذار در مبارزه با تومورهای سرطانی بردارند. هرچند که این بیماری ها روز به روز در حال شیوع است و برخی نمونه های جدید آن بسیار خطرناک تر از قبل هستند.

[rs_post_grid cats=”43″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
نمایش نظرات (1)