مثلث برمودا

مثلث برمودا که به مثلث شیطانی نیز معروف است در ناحیه ی غربی اقیانوس اطلس و در میان منطقه ی برمودا، فلوریدا و پورتوریکو واقع شده است که به نظر برخی ارتباط مستقیمی با هسته زمین دارد. نکته ی عجیب در مورد این ناحیه این است که کشتی ها و هواپیماها به محض نزدیک شدن به آن به طرز شگفت انگیزی ناپدید می شوند. درک حقیقت مربوط به این مثلث از جمله مواردی است که سالیان دور، ذهن محققان را به خود جلب کرده و در تلاشند تا راز مربوط به آن را کشف کنند. کارشناسان بخش علمی مجله ماه، مقاله ای کوتاه در مورد تاریخچه و خصوصیات این مثلث تهیه کرده اند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

مثلث برمودا

اصطلاح مثلث برمودا برای اولین بار توسط  نوسینده ای به نام وینسنت گادیز در سال 1964 ابداع شد. اگرچه این اصطلاح در ابتدا فقط یک نام استعاری و پیش پا افتاده بود، اما در دهه  های بعد نیز مردم برای نامیدن این ناحیه از همین اصطلاح استفاده می کردند.

چارلز برلیتز محققی بود که علاوه بر تخصصش یعنی زبان شناسی، به پدیده های خارق العاده ی طبیعی نیز علاقه ی بسیار داشت. وی معتقد بود که جزیره ی آتلانتیس و حوادث مربوط به آن حقیقت دارد و به نوعی، به مثلث برمودا مربوط می شود.

سال ها پیش، هم زمان با پیدایش نظریه هایی در مورد مثلث برمودا، جزیره ای در همان نواحی به نام آتلانتیس وجود داشت که پس از مدتی ناگهان کل جزیره به زیر آب رفت و ناپدید شد. پس از مشخص شدن حقایقی در مورد مثلث برمودا افرادی مثل برلیتز اعتقاد داشتند که ناپدید شدن این جزیره به مثلث برمودا مربوط است. او این نظریه را در کتابی پر فروش با نام مثلث برمودا ارائه داد. تاکنون مجلات، کتاب ها و برنامه های تلویزیونی و اینترنتی بسیاری در مورد مسئله ی مثلث برمودا مطالبی ارائه کرده اند و به بحث و بررسی در مورد آن پرداخته اند.

در طی این سال ها، نویسندگان نظریات مختلفی راجع به رمز و راز این مثلث بیان کرده اند. برخی از آن ها با توجه به تئوری که برلیتز بیان کرده بود، اظهار داشتند که احتمالا یک شهر افسانه ای در زیر این قسمت از دریا وجود دارد و بر اساس انرژی ها و جاذبه ی ویژه ای، کشتی، هواپیما ها و هر آن چه را که به آن نزدیک می شود را در خود فرو میبرد. در واقع چیزی شبیه به همان اتفاقی که برای جزیره ی آتلانتیس افتاد.

راز مثلث برمودا چیست ؟

از دیگرتصورات خیالی راجع به این مثلث این است که آن را دروازه ی زمان می دانند. اما گروهی دیگر بیشتر بر دلایلی علمی و جغرافیایی تکیه دارند و در تلاشند تا حقایق این ناحیه را بر اساس مطالعات دقیق و تحقیقی مشخص کنند. آن ها معتقدند که یکی از دلایل سقوط هواپیما و یا ناپدید شدن کشتی ها شاید به دلیل وجود گاز متان باشد. مقادیر زیادی از این گاز، در زیر سطح دریا وجود دارد که ممکن است به دلیل حرکت کشتی ها یا هواپیماها، فعالیت مولکول های آن افزایش یافته و با کوچک ترین جرقه ای انفجاری بزرگ رخ داده و موجب از بین رفتن این وسائل شود. به نظر می رسد که این نظریه منطقی تر از بقیه است و چنین حجمی از گاز متان در مناطق دیگر نیز دیده شده، اما تاکنون نشانه ای از انفجار آن و نابودی محیط اطراف دیده نشده است.

راز مثلث برمودا چیست

عده ای دیگر از محققان معتقدند بروز طوفان ها و جزر و مدهای عظیم و سنگین، موجب ناپدید شدن کشتی ها می شود و یا وجود اختلالات مربوط به جاذبه باعث سردرگم شدن خلبان ها شده و هواپیما به اقیانوس سقوط می کند. اما پس از مدتی با انجام آزمایش های متعددی مشخص شد که چنین نظریه ای نمی تواند صحت داشته باشد.

به هر حال این موارد فقط در حد یک فرضیه بوده و درست و غلط بودن آن ها هنوز به طور کامل مشخص نشده است. اما سوال اساسی این جاست که آیا واقعا مثلث برمودا و حوادث مربوط به آن، یک راز نهفته ای دارد؟ بهتر است در این زمینه سری هم به مقاله مربوط به گدازه های آتشفشان دریاچه hawaii تا اندکی نیز شباهت این عجایب را درک کنیم.

یک روزنامه نگار ناشناخته به نام  لاری کوش دقیقا همین سوال را مطرح کرد و در پاسخ به آن بیان داشت که مثلث برمودا هیچ حقیقت نهفته ای ندارد. حوادث اتفاق افتاده در این باره شاید فقط اشتباها تفسیر شده و در بعضی موارد ممکن است به دلیل بازگو شدن های پی در پی، موارد فرعی به اصل ماجرا افزوده شده و از آن یک افسانه و راز ساخته است. به گفته ی وی، شاید گفته های چارلز برلیتز مردم را به این اشتباه انداخته که در محل این حوادث با منشاء مشخص، حقیقتی وجود دارد.

تحقیق در مورد مثلث برمودا

در واقع یک زبان شناس نمی تواند اطلاعات کافی در مورد مسئله ای این چنینی داشته باشد و کتاب او در مورد مثلث برمودا پر است از اشتباهات جغرافیایی و حقایقی دروغین. آمار دقیقی از نابودی هواپیماها و کشتی ها در این منطقه در دست نیست و هیچ کس از علت اصلی ناپدید شدن آن ها مطلع نیست. شاید مسئله ای که کمتر کسی به آن توجه می کند این است که نابودی این کشتی ها به دلیل بروز طوفان بوده است و نمی توان همیشه علت را به مثلث برمودا مربوط دانست.

نکته ی مهم دیگر این که مسیری که مثلث برمودا شناخته شده مسیر حرکت بسیاری از کشتی های مسافربری است. طبیعتا کشتی های بسیاری از این ناحیه عبور می کند و میزان رفت و آمد از بسیاری از مسیرهای دیگر بیشتر است. نکته ی آخر این است که به نظر می رسد مسئله ی مثلث برمودا بیشتر حکم یک افسانه را برای مردم دارد و اغلب توجهی به علمی بودن مسئله ندارند و هنوز هم آن را یک راز کشف نشده می دانند و کتاب های زیادی راجع به بعد تخیلی آن نوشته می شود.

حوادث مثلث برمودا

چرا آن را مثلث می نامند؟ هیچ قانون خاصی در این باره وجود ندارد و اصراری نیز بر نامیدن این ناحیه به عنوان مثلث برمودا نیست. اما از آن جایی که در حد فاصل 3 منطقه ی برمودا، فلوریدا و پرتوریکو واقع شده، آن را شبیه به یک مثلث فرض کرده و این نام را انتخاب کرده اند.

حوادث گزارش شده  از این ناحیه: بین سال های 1965-1945، سایت معتبر ویکی پدیا 5 مورد سقوط هواپیما و در سال های 1962-1800، 10 مورد ناپدید شدن کشتی مربوط به این ناحیه را منتشر کرده است. اما سایت ها و خبرگزاری های دیگر، لیست مفصل از حوادث را ارئه داده اند. طوفان های عظیم این ناحیه از اقیانوس اطلس به منطقه ی وقوع طوفان های سهمگین و ناگهانی معروف است.

حوادث مثلث برمودا

اشتباه قطب نما در این ناحیه: منطقه ی معروف به مثلث برمودا، یکی از دو منطقه ی روی کره ی زمین است که در آن جا قطب نما جهت شمال واقعی را نشان می دهد، نه جهت شمال روی قطب نما. همین تفاوت و کارکرد نادرست قطب نما باعث می شود تا اغلب کشتی ها و هواپیماها به اشتباه بیفتند و دچار حادثه شوند. عمیق ترین نقطه ی اقیانوس: ناحیه ی موسوم به مثلث برمودا، عمیق ترین قسمت اقیانوس اطلس ست که مطمئنا اگر کشتی در این ناحیه به دام افتد، نجات دادن آن غیر ممکن است.

نظر ملوانان در مورد مثلث برمودا

اکثر ملوانان با تجربه اظهار نظر می کنند که ماجرای مثلث برمودا، ماجرایی عجیب و افسانه ای نیست. فقط به دلیل وضعیت نامساعد جوی و طوفانی و خشن بودن دریا، امکانات ارتباطی کشتی ها از کار افتاده و ملوانان دیگر قادر به کنترل آن نیستند و به دلیل عمیق بودن این ناحیه، دیگر امکان فرار آن ها از مخمصه وجود ندارد. کارشناس مجله اینترنتی ماه به نقل از یک مجله آمریکایی نقل می کند که راز این مثلث هنوز هم برای خیلی ها پوشیده است و هیجانی در پس این ماجرا مخفی است. همانطور که افراد زیادی مشتاق بودند تا بدانند که کدام کشور های بیشترین آتشفشان را دارند، اکنون این مسئله نیز اندکی پیچیده شده است.

[rs_post_grid cats=”37″ show_author=”no” post_per_page=”12″]
ممکن است شما دوست داشته باشید
پیام بگذارید